Zbog nedostatka 60 tisuća kuna za legalizaciju građevine, na čekanju je projekt stadiona

Nisu građani jedini koji su se upustili u bespravnu gradnju već je bespravno gradila i gradska uprava. Jednim od takvih objekata koristi se i Nogometni klub Mladost Buzin, čija uprava ima plan obnove tribina, svlačionica i popratnih sadržaja kroz Europske fondove, a što im priječi nedostatak papira.

Besplatan projekt U Klubu ističu da su oni nemoćni jer nemaju pravo legalizirati građevinu kojoj nisu vlasnici, već korisnici pa pomoć traže od Grada, odakle odgovaraju da za takvo što trenutno nema novca. Tako je moguće da će Grad zbog 60 tisuća kuna, koliko bi ga koštala legalizacija, koja se prije ili kasnije mora provesti, ostati bez projekta za koji bi Klub iz Europe pokušao izvući pet milijuna kuna.

Vijećnik u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – Istok Mario Kranjčina zajedno s upravom kluba, članovima i roditeljima oko 250 djece čija djeca ondje treniraju, pokrenuo je peticiju kojom će od Grada zahtijevati da provede legalizaciju. – Kako je moguće da se građanima prijeti rušenjem, a Grad i sam ima nelegalne objekte u posjedu koje i ne pokušava legalizirati. Ove godine za te je potrebe u proračunu osigurano samo pola milijuna kuna, što je očito nedovoljno za stvarne potrebe – kazao je Kranjčina. Postavio je i pitanje zašto Grad nije prihvatio gotov projekt uređenja igrališta i ponudio pomoć oko lobiranja u Europi, a ne da još i marginalizira i usporava dobro rješavanje koje im stoji pred nosom.

U Klubu su istaknuli da neće odustati od ideje za koju je besplatan projekt napravio ovlašteni arhitekt Nenad Borgudan iz studija Hoolahopte, a čije dijete ondje trenira. Dječja škola nogometa NK Mladost Buzin inače je jedan od manjih klubova, a osim glavne momčadi, ima i profesionalnu školu nogometa s ovlaštenim trenerima HNS-a pa se nadaju da bi uz novi projekt mogli postati i glavni klub u svojoj četvrti za školovanje djece.

– Pitam se gdje je u cijeloj priči Zagrebački nogometni savez i koliko su imali sastanaka s gradskim vlastima oko te problematike te imaju li uopće spoznaje koliko imaju sličnih nekretnina u Zagrebu – istaknuo je Kranjčina, prozvavši i Hrvatski nogometni savez i nadležno Ministarstvo.

 

Izvor: Večernji list,  12.11.2012.