PREDSTAVLJAMO: Novi klupski grb; Grb za četvrtu četvrtinu Kluba

NAŠALILI SMO SE 1.TRAVNJA 2021. (na svoj račun...) / ako smo nekoga zeznuli, bez zamjerke molimo :)
Na samom kraju treće četvrtine od prvih 100 godina (o rođendanu ćemo pričati posebno) na vanrednoj virtualnoj sjednici Skupštine kluba koja se povodom skorog 75. rođendana održala danas, 1. travnja o..g. uz poštivanje važećh epidemioloških mjera Klub je promjenio grb i to jednoglasnom odlukom svih nenazočnih. Naručena je i nova oprema.

Stari grbVeć neko vrijeme smo uočili kako nas se plagira i godinama se koristi naš prepoznatljivi grb pa smo sebi napravili noviji i unikatniji. Plagijator plagijatorski je jedno manje sportsko društvo (čije ime nećemo spominjati i davati im na pažnji), jednog manje atraktivnijeg siromašnog sporta (djeco, važno je baviti se sportom. Bilo kojim! Nije sve u novcu i ne treba biti nogomet, važno je sudjelovat). U tu jednu od mnogih doseljeničkih država, državicu tog plagijatorskog kluba, po sjećanju g. Samovojske naša je ekipa preko uskrsnih praznika povodom 20-og rođendana kluba išla na vikend pripremni turnir gdje je jednom od naših ostala ili je ukradena (nećemo ulaziti) trenirka i eto ga.... Te 1966. godine je punih 20 godina nakon osnutka našeg Kluba (!) osnovano i sporno društvo koje drsko i bez pitanja koriste u svom grbu sličan ili skoro pa isti element iz našeg starog grba. Prave se grbavi..., ali kako mi ove godine slavimo 75. rođendan odlučili smo se fokusirati na pozitivu, biti iznad nastale situacije (neka im. Nek se najedbu) i napraviti sebi novi grb da ga imamo samo za sebe. Na pripreme tamo više ne idemo!!

Novi grbKako bi zadržali originalnost angažirali smo umjetnike iz cijenjene kolonije Naivni Buzinski Artristi - NBA za izradu nekoliko prijedloga, odabrali jedinstveni unikatni rad i sa zadovoljstvom predstavljamo novi klupski grb! Zadržali smo dio prepoznatljivih obilježja iz staroga grba te su umjetnici stilizirali i tog našeg nesretnika Srećka s izgubljenom/ukradenom trenerkom iz 1966. koji je i doveo do cijele ove plagijatorkse afere. Inače, sliku našeg Srećka smo pronašli u klupskim arhivama, iza starih klupa u prvoj svlačioni, dok smo preuređivali svlačionice.

Novi grb počinjemo koristiti odmah te ćemo ovaj put biti pametniji i zaštiti ćemo svoje. Ova informacija je samo za vas i molimo tako se ponašajte i ne dijelite je dalje. Dok se ovo rješenje ne zaštiti kod nadležnih institucija grb nećemo tisakti na dres nego će biti otisnut na potkošulje koje će se nositi ispod dresa. Za svakog člana osigurali smo 12 potkošulja po pristupačnoj rođendanskoj cijeni od 75 kuna komad. Plaća se odmah 15 potkošulja pa se ostatak vraća na isporuci. Napominjemo kako 12 potkošulja nije za mjesečno jednu nositi, nego kroz mjesec za tri treninga tjedno.

Ovom prilikom zahvaljujemo se starom grbu, publici i svima u režiji.

Izvor: NK Mladost-Buzin 1. travnja 2021.