[POZIV] Partnerstvo na razvoju sportske infrastrukture – uvjeta rada Kluba

Ovime vas pozivamo da donacijom/sponzorstvom sudjelujete u uspjehu našeg amaterskog Nogometnog kluba Mladost-Buzin, na projektima razvoja sportske infrastrukture kojom upravljamo, u funkciji interesa članova kluba i šire zajednice.

Nogometni klub Mladost Buzin kroz cijelu svoju povijest veliku pažnju posvećuje radu s djecom te u našoj Školi nogometa trenira i natječe se preko tristo djece, kako iz samog naselja Buzin tako i s cijelog područja Novog Zagreba ali i šire. Klub je prošle sezone ostvario povjesni sportski rezultat i plasman u prvi rang natjecanja u kategoriji mlađih pionira koji se sada uz pionire natječu u HNS 1.NL Centar. Također, i ostale kategorije natječu se u visokim stupnjevima natjecanja (limači i zagići 2 rang, kadeti i juniori 3!) te je ŠN kao nositelj kvalitete prepoznata i cijenjena po radu i rezultatima.

Od osnutka Kluba upravitelji smo i korisnici objekta Nogometno igralište u Buzinu koji smo kao Klub sami i izgradili (podzemne svlačione, klupski prostori, tribina).  Objekt čine glavno igralište sa prirodnom travom, poligon manjih dimenzija s umjetnom travom, pomoćno igralište sa prirodnom travom (sporazum za VIO), podzemne svlačionice, nadzemne svlačinice, tribine, park, klupski uredski prostori te klupski lokal.

Klupske resurse svakodnevno koristi čak 12 selekcija škole nogometa, seniori, izdvojena selekcija djevojčica, prednatjecatelji, golmani i sjedište udruženje nogometnih veterana ZNS-a. Postojeća infrastruktura jednostavno nam nije dostatna za rad selekcija i nužni su novi kapaciteti - nove investicije, prvenstveno u postavljanje umjetne trave na veliko igralište i aktivaciju reflektora kao i redovito održavanje postojećih resursa.

U postupku smo dogovaranja i ugovaranja posebnih sponzorskih aražmana (veći reklamni prostori, dres, brandiranje) sa potencijalnim partnerima za poboljšanja uvjeta rada i novi ciklus razvoja sportske infrastrukture za što se ovim dopisom i javljamo.

Naime, kroz prošlo srednjeročno razdoblje smo iz svojih sredstava i upravo uz pomoć sponzorstava/donacija naših partnera realizirali cijeli niz projekata:

 • Postavljena je fasada na objektu (sponzorstvo),
 • zamjena ograde (unutarnja vlastita sredstva te vanjska donacija),
 • uređenje okoliša - dvorište/parking (vlastita sredstva/donacija),
 • uređenje klupskog lokala (sponzorstvo),
 • uređenje terase i zimskog vrta (sponzorstvo/vlasita sredstva/donacija radova),
 • zamjena stolarije na objektu (vlastita sredstva/donacija radovi),
 • zamjena dijela reflektora (vlastita sredstva),
 • dobava semafora (sponzorstvo/donacija),
 • zamjena većine inventara u objektu (donacija/vlastita sredstva)...

Pred nama je novi investicijski ciklus kojim trebamo napraviti iskorake što ćemo teško ostvariti bez partnera, obzirom sami ne možemo realizirati prioritetne projekte:

 • Izgradnja umjetne trave na glavno igralište je prvi i neophodan prioritet kluba i cijele četvrti Novi Zagreb istok, jer nemamo uvjete rada za veliki sportski pogon i prvi stupanj natjecanja, a posebno jer u Novom Zagrebu – istok kojem Klub pripada i nositelj je kvalitete nema odgovarajuće sportske infrastrukure - velikog terena s umjetnom travom. Sastavni dio projekta je i aktivacija reflektora na glavnom terenu. U postupku smo pripreme neophodnih projekata. Dodatno, pokrenili smo inicijativu za podršku i suradnju novozagrebačkih klubova kroz korištenje slobodnih termina budućeg igrališta s umjetnom travom u Buzinu.
 • Servis poligona je stavljen na drugu listu prioriteta samo iz razloga da se istakne važnost postavljanja umjetne trave na glavni teren, iako je jednakovažan prioritet obzirom je poligon hitno potrebno servisirati za što imamo ponude koje sami ne možemo isfinancirati. Sastavni dio servisa poligona je i zamjena dijela reflektora (žarulja) postojećih sa štednim LED trošilima. Ukupna vrijednost je cca 10.000eura,
 • Ostali infrastrukturni projekti su ograđivanje pomoćnog terenena i postavljanje klupa kao preduvjet za licenciranje za natjecanje, uređenje okretišta i parkinga, postavljanje semafora (planirano iz vlastitih sredstava, kroz 2023.), izgradnja teretane/dvorane iznad podzemnih svlačionica, zamjena krovišta, postavljanje solarnih kolektora - investicija u obnovljive izvore energije na površinama novog krovišta i buduće teretane/dvorane...

Stoga Vas pozivamo da kroz partnerstvo, donacijom/sponzorstvom budete dio našeg amaterskog nogometnog kluba, podržite sportski razvoj djece iz Škole nogometa Mladost-Buzin, ostalih selekcija i šire zajednice. Prikupljena sredstva od sponzorstava/donacija iskoristit ćemo za ulaganje u infrastrukturu po usuglašenim projektima; sve za bolje uvjete rada i nastavak kontinuiranih uspjeha i rasta Kluba.

Stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije, vjerujemo u realizaciju partnerstva, te iskreno zahvaljujemo na Vašem cijenjenom odgovoru na ovaj upit.


Dokument:


Donirati se može u robi li uplatom donacije u novcu na račun kluba:

 • IBAN: HR6323900011100131027
 • Model / Poziv na broj:  HR00 1946
 • Opis: Donacija

li nas kontaktirajte na: 091/4608-001 (Predsjednik); Tajništvo ŠN: 092/254-1116, E–mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podržati možete i Školu nogometa za što smo objavili Otvoreni poziv za donacijom/sponzorstvom
PRIKAZ DIJELA DONACIJA IZ 2022.
: KLUB SU LJUDI: Pregled donacija iz 2022